ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ ΕΔΕΣΣΑΣ













ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ

1000 γρ. αλεύρι δυνατό500 γρ. νερό
1/2 κ.γ  αλάτι
3 αυγά,  3 κ.σ λάδι
250 γρ βούτυρο λιωμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Σε  μιά λεκάνη  βάζουμε το αλεύρι ρίχνουμε το αλάτι το λάδι τα αυγά το νερό και ζυμώνουμε μόλις αποζυμώσουμε κάνουμε 7 μπαλάκια τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφίνουμε στήν άκρη.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
1500 γρ κρέας ζυγούρι η πρόβατο ξεκοκκαλιασμένο
500 γρ κρεμμύδια χοντροκομένα
100 γρ βούτυρο η λάδι
1 νεροπότιρο κρασί
3 αυγά
2 τριμμένες μέτριες ντομάτες
αλάτι, πιπέρι,ρίγανι
1χούφτα τριμμένη φρυγανιά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωτάρουμε το κρεμμύδι με το βούτυρο και το  κρέας μόλις σωταριστεί σβήνουμε με το κρασί και νερό να βράσει καλά το κρέας  στη συνέχεια ρίχνουμε την ντομάτα τα μπαχαρικά αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να απορροφηθούν τα υγρά σβήνουμε την φωτιά και αφού κρυώσει το μείγμα ρίχνουμε τα3 αυγά και τήν φρυγανιά

ΠΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΤΑ
Παίρνουμε ενα-ενα τα μπαλάκια τα ανοίγουμε με την πιτόβεργα σε φύλλο ψιλό το τοπθετουμε σε λαδομένο ταψί βουτυρώνουμε κάθε φύλλο χωριστά βάζουμε 4 φύλλα κάτω την γέμιση  και τελειώνουμε με τα 3 επάνω ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο χαράζουμε σε κομμάτια. ψήνουμε με προσοχή στους 200βαθμούς για 1 ώρα περίπου η πίτα αυτή φτάνει για 30 άτομα

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΚΟΣ

Νεότερη Παλαιότερη