ΠΑΓΩΤΟ ΚΡΕΜΑ ( ΓΙΑ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥΣ )


















ΥΛΙΚΑ ( για παγωτό χωρίς ζάχαρη )
Πρόκειται για μια πρωτότυπη  συνταγή χωρίς ζάχααρη
1500 γρ γάλα αγελάδος
3 κροκάδια 350 γρ ισομαλτόζη (φυσικο υποκαταστατο ζάχαρης)
250 γρ κρέμα γάλακτος
1 κ.σ κονιάκ
0,3 γρ Στέβια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Αναμειγνύουμε και παστεριώνουμετο μείγμα στούς 85 βααθμούς Cγια 15 λεπτά
2) ομοιγενοποιούμε για να αποκτήσει μαλακή κααι κρεμώδη υφή
3) ψύξη στούς 4 βαθμόυςC μέσα στήν παγωτομηχανή όπου γίνεται ωρίμανση
4) το μείγμα μπαίνει για ψύξη όπου γίνεται η διόγκωση του παγωτού
5)οταν βγεί απο την παγωτομηχανή  έχει θερμοκρασία -4 βαθμούςC και συντηρείται  στους -20 βαθμούς C
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ



ENΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ (ΣΤΕΒΙΑ Κ ΙΣΟΜΑΛΤΟΖΗ )
Η χρήση της στέβια είναι ασφαλής γιαα το κααταναλωτικό κοινό, σύμφωνα με την Ευρωπαααική Αρχή για την Ασφάλεια των τροφίμων(ΕFSΑ)  και καθε τόσο η ΕFSA αξιολογεί την Ασφάλεια των προσθέτων. Αποδεκτή ημερήσια πρόσληψη γλυκοζιτών είναι τα 4 mg /kgr σωματικού βάρους.
Οκοινοτικός κανονισμός 1131/2011δημοσιεύτικε στις 11-11-2011 με τον οποίο εγκρίθηκε η χρήση γλυκοζιτών στεβιόλης που εκχυλίζονται απο το φυτό στέβια ως γλυκαντικώ΄ν 31 κατηγορίες τροφίμων,με την υπαρξη κάποιων περιορισμών και την τήρηση ανωτάτων ορίων.
Επισημένεται ότι η παρα πάνω έγκριση καθορίζει κααι τα κριτήρια καθαρότητος,. Ετσι εκδόφηκε ο κοιινοτικός κανονισμός 231 /2012 Αποτελεί δε επιλογή η στεβια και για όσους θέλουν να διατηρήσουν η ναμειώσουν το βάρος τους αφούδεν προσδίδει ενέργεια( θερμίδες δεδομένου ότι
1 κιλό γλυκαντικού στέβια υποκαθιστά 200 κιλά ζάχαρης..
ΙΣΟΜΑΛΤΟΖΗ
Ηισομαλτόζη (isomalt ) είναι ένα φυσικό υποκατάστατο ζάχαρης,που προέρχεται απο ζαχαρότευτλα.
Η ισομαλτόζη είναι λεύκη άοσμη  κρυσταλλική ουσία με χαρακτηριστικά όμοια με την ζάαχααρη αλλά περιέχει χαμηλά επίπεδα γλυκόζης. Συνεπώς έχει μηδαμινή επίδραση στο σάκχαρο του αίματος και μπορεί να καταναλωθεί απο διαβητικούς. Ηιισομαλτόζη έχει σημαντική εφαρμογή στα παγωτά, αφού υποκαθιστά την ζάχαρη ως πρός την γλυκύτητα , προσφέροντας επι πλέον όγκο στο παγωτό.
Διευκρινίζεται δε οτι έχει σχεδόν τισς μισές θερμίδες απο την ζάχαρη ( 2,4 kcal /gr ) Αρα η ισομαλτοζη είναι ασφαλής για χρήση στα τρόφιμα, αφού έχει λάαβει έγκριση απο την Ευρωπαική Ενωση κατόπιν συστάσεων ααπο την Ευρωπαική Αρχή ασφαλίας τροφίμων
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΚΟΣ .                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     
                                             
Νεότερη Παλαιότερη