ΤΟΥΡΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑ




ΥΛΙΚΑ ( ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ: ΦΡΑΟΥΛΑ )
3 πάτους παντεσπάνι στρογγυλό
1000 γρ κρέμα πατισερί
500 γρ κρέμα σαντιγύ
σιρόπι με γεύση μαρασκινο
πούλπα φραουλα
φαρτσιτούρα φράουλα
ΥΛΙΚΑ ( ΓΙΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ )                 
                                                                      
  
500 γρ αλεύρι μαλακό
350 γρ ζάχαρη
40 γρ μπέικιν πάουντερ
10 αυγά χωρισμένα
100 γρ νερό ζεστό
ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ)
500 γρ γάλα, 150 γρ ζάχαρη,80 γρ αλεύρι,40 γρ νισεστέ, 250 γρ σαντιγύ , 3 κροκάδια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ( ΓΙΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ )
Κτυπάμε στο μίξερ τα κροκάδια με την ζάχαρη ρίχνουμε σιγά-σιγά το ζεστό νερό και συνεχίζουμε μέχρι να γίνει σαν κρέμα χωριστά σε ανοξείδοτο μπώλ κτυπά με τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και ανακατεύουμε ελαφρά εν αλάξ το αλεύρι με το μπέικιν και την μαρέγκα ψήνουμε στους 200 βαθμούς με αέρα για 25 λεπτά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ <<ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ>>
Σε ενα σκεύος βάζουμε την ζάχαρη το αλεύρι το νισεστέ τα κροκάδια τα ανακατεύουμε με λίγο κρύο γάλα και το υπόλοιπο γάλα το βράζουμε και το ρίχνουμε σιγά-σιγά στο  σκέύος με τα άλλα υλικά ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να ξεκολάει απο τα τοιχόματα η κρέμα αφίνουμε να κρυώσει καλά και αφρατεύουμε με την σαντιγύ
ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ
Χωρίζουμε το παντεσπάνι στα τρία ποτίζουμε καθε πάτο με σιρόπι που έχουμε προσθέσει το μαρασκίνο μετά βάζουμε μια στρώση πούλπα φράουλα και μια στρώση πατισερί  συνεχίζουμε με τουσ άλλους 2 πάτους και επικαλύπτουμε με την φαρτσιτούρα φράουλα
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΚΟΣ
ΣΗΜ. Ολες οι συνταγές μου εκτελούνται με τον παληό παραδοσιακό τρόπο με αγνά φρέσκα υλικά


Νεότερη Παλαιότερη