ΤΟΥΡΤΑ ΝΟΥΓΚΑΤΙΝΑ









ΥΛΙΙΚΑ (ΓΙΑ ΦΥΛΛΟ ΝΟΥΓΚΑΤΙΝΑΣ )




10 ασπράδια αυγών 280 γρ ζάχαρη 280 γρ αμύγδαλο τριμμένο




200 γρ αλεύρι λίγη κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Χτυπάμε τα ασπράδια ρίχνοντας σιγά σιγά την ζάχαρη για να σφύξη η μαρέγκα όταν είναι έτοιμη σταματάμε το χτύπημα και αναμειγνύουμε το αμύγδαλο το αλε΄΄υρι και την κανέλλα στρώνουμε το μείγμα σε λαμαρίνα ντυμένη με αντικολιτικό χαρτί 50χ70 sm ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά οτα ψηθεί κόβουμε 3 στρογγυλούς πάτους


ΥΛΙΚΑ ( ΓΙΑ ΣΑΝΤΙΓΥ )


110 γρ κρέμα γάλακτος


300 γρ ζάχαρη


χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη εως ότου αρχίσει να κάνει κύματα οχι περισσότερο γιατί θα κόψει


ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ


Βάζουμε σε τσέρκι ενα πάτο φύλλο και αλοίφουμε το 1/3 απο την σαντιγύ επαναλαμβάνουμε το ίδιο άλλες δύο φορές γαρνίρουμε με την υπόλοιπη σαντιγύ και στολίζουμε με κερασάκια και φυστικη αιγίνης


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ


ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΚΟΣ
Νεότερη Παλαιότερη