ΓΑΡΔΟΥΜΠΑ ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ


















ΥΛΙΚΑ
1000 γρ συκωταριά αρνίσια
1500 γρ έντερα αρνίσια
1000 γρ μπόλια αρνίσια
100 γρ αλάτι
50 γρ πιπέριι
150 γρ ελαιόλαδο
120 γρ χυμό λεμονιού
500 γρ φρέσκα κρεμμύδια
1 ξερό κρεμμύδι
1 ματσάκι άνιθο
100 γρ α λεύρι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού πλένουμε καλα όλα τα εντόσθια κόβουμε την συκωταριά σε λωρίδες 15 εκ.και πάχος 1 εκ
κόβουμε την μπόλια  σε ίσα μέρη τόσο όσο να τυλίγονται οι λωρίδες.
φτιάχνουμε τισ γαρδούμπες τυλίγοντας το έντερο γύρω απο την μπόλια και τοποθετούμε τις γαρδούμπες σε μια κατσαρόλα.Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τα δύο είδη κρεμμυδιών και τον άνιθο.
Τα ρίχνουμε πάνω στις γαρδούμπες.
Παίρνουμε μιά κατσαρόλα βάζουμε 700 γρ νερό, το λαδι το λεμόνι αλάτι πιπέρι,αλεύριι και τα δουλεύουμε όλα μαζί.Τα ρίχνουμε πάνω στίς γαρδούμπες αφίνουμε να πάρουν μιά βράση στην φωτιά. Τέλος φουρνίζουμε για μια περίπου ώρα.Σερβίρουμε ζεστές τις γαρδουμπες και είναι ενας εξαιρετικός Ελληνικός μεζές.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΚΟΣ                                                                                                                                                                                                          

 
Νεότερη Παλαιότερη