TOYΡΤΑ ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΙΜΑΚΙ (Με σορμπέ φράουλα )


 















ΥΛΙΚΑ (για παγωτό καιμάκι )
1000γρ γάλα πρόβειο
250 γρ κρέμα γάλακτος
250 γρ ζάχαρη
25 γρ μαστίιχα κοπανισμένη
10 γρ σαλέπι ( επταδάκτυλο )
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το γάλα ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας αφίνουμε να κρυώσει  το βάζουμε στήν παγωτομηχανή να γίνει παγωτό

ΥΛΙΚΑ (σορμπέ φράουλα )
1000 γρ πουρέ φράουλας
2 λεμόνια το χυμό 400 γρ νερό
400 γρ ζάχαρη
5 γρ πηκτικό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα ζεσταίνουμε όλα μαζί τα υλικά στουσ 50 βαθμούς εκτός το πηκτικό που το ρίχνουμε στο τέλος και το παγώνουμε στήν παγωτομηχανή
ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ
Σε ένα τσέρκι τοποθετούμε ένα πάτο παντεσπάνι κυκλικά τοποθετούμε μια λωρίδα δίχρωμο παντεσπάνι,γεμίζουμε μέχρι την μέση καιμάκι βάζουμε άλλο ενα πάτο και γεμίζουμε με φράουλο το αφίνουμε στην κατάψυξη οταν παγώσει γαρνίρουμε με ξύσμα λεύκης σοκολάτας.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΚΟΣ                                                                                                          
















Νεότερη Παλαιότερη