TOYΡΤΑ ΜΑΡΟΝ (ΚΑΣΤΑΝΟ )


















ΥΛΙΚΑ (για μούς κάστανο)
250 γρ pate de maron (πάστα κάστανο )
250 γρ κρέμα πατισερί με γεύση  κάστανο
50 ml ουίσκυ
50 ml ζεστό νερό 
19 γρ ζελατίνη μαλακωμένη
500 γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη σααντιγύ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε την πάστα κάστανο με το ζεστό νερό,για να μαλακώσει η πάστα μετά προσθέτουμε τα άλλα υλικά κα ανακατεύουμε με την σαντιγύ
ΥΛΙΚΑ για μπαβαρουάζ ουίσκυ
250 γρ γάλα 3 κρόκους 100 ζάχαρη
2 ζελατίνες μαλακωμένες 50 ml ουίσκυ
200 γρ σαντιγύ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το γάλα προσθέτουμε την ζάχαρρη με τα κροκάδια χτυπημένα, στη συν΄τχεια βάζουμε την ζελατίνα και όταν κρυώσει το μείγμα  ανακατεύουμε τοουίσκυ και την σαντιγύ
ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ
 Σε ένα τσέρκι βάζουμε ολόγυρα χρωματιστό παντεσπάνι  στην βάση  τοποθετούμε πάτο παντεσπάνι
και προσθέτουμε την μούς κάστανο μέχρι την μέση και ρίχνουμε κομμάτια κάστανο  τελειώνουμε με μπαβαρουάζ ουίσκυ βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο και όταν παγώσει γλασάρουμε με γκανάζ σοκολά και διακοσμούμε με ολόκληρα ζελααρισμένα κάστανα
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΚΟΣ



Νεότερη Παλαιότερη