Κρουστάλα ντε ριγκότα (παραδοσιακό Ιταλικό γλυκό )


















ΥΛΙΚΑ
 2 πάτους παντεσπάνι
Κρέμα
Σιρόπι
Σοκολάτα για διακόσμηση
ΥΛΙΚΑ (για κρέμα )
700 γρ τυρί ριγκότα
250 γρ κρέμα γάλακτος 150 ζάχαρη
4 κροκάδια
50 γρ αμύγδαλα καβουρδισμένα χοντροκομένα
50 γρ κύβους πορτοκαλιού
50 γρ κύβους λεμονιού
50 γρ σταφίδες ξανθές μουσκεμένες σε λικέρ κουαντρό
ΥΛΙΚΑ ( για σρόπι )
50 γρ ζάχαρη 50 γρ νερό
30 γρ λικερ γκράν μαρνιέ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμειγνύουμε στο μίξερ το τυρί τη ζάχααρη τους κρόκους και την κρέμα γάλακτος πυ εχουμε χτυπήσει σααντιγύ να ενωθούν όλα μαζί.Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπαα υλικά, τα φορμάρουμε σε τσέρκι και αφού το μοντάρουμε στο τσερκι πααγώνουμε στην καταψυξη για 1 ώρα ξεφορμάρουμε και διακοσμουμε με κομματια σοκολάτας
ΚΑΛΟΦΑΓΩΤΟ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΚΟΣ























Νεότερη Παλαιότερη