ΤΟΥΡΤΑ ΖΑΠΟΝΕ




ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 3 ΠΑΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

12 ασπράδια
250 γρ.αμύγδαλο ψιλοαλεσμένο ( τάν πουρτάν )
250 γρ.ζάχαρη
50 γρ΄αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κτυπάμε τα ασπράδια μαζί με την ζάχαρη μαρέγκα σφικτή  στη συνέχεια με μια μαρίζ η με το χέρι
ανακατεύουμε ελαφρά τα υπόλοιπα υλικά και σχηματίζουμε  3 στρογγυλούς πάτους σε αντικολητικό χαρτί ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10 λεπτα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΚΡΈΜΑ
500 γρ΄ πραλίνα αμυγδάλου
500 γρ βούτυρο αγελάδος
150 γρ αμύγδαλα καβουρδισμένα χοντροκομμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμειγνύουμε το βούτυρο με την πραλίνα και προσθέτουμε τα αμύγδαλα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΚΡΟΚΑΝ ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ
400 γρ  ζάχαρη
200 φυστίκι  Αιγίνης 50 γρ γλυκόζη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λυώνουμε την ζάχαρη και την γλυκόζη μόλις γίνει ξανθή ρίχνουμε τα φυστίκια ανακατεύουμε να να ψηθούν καλά αδειάζουμε το μείγμα σε λαδομένο σκεύος και μόλις κρυώσει το σπάμε σε μικρά κομματάκια
ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ
Κολάμε τους 3 πάτους τον ενα πάνω στον άλλον με κρέμα και βάζουμε την τούρτα στην κατάψυξη να παγώσει για να την διακοσμήσουμε στρώνουμε σε χαρτί σοκολάτα λευκή και γάλακτος όταν παγώσει κόβνουμε παραλληλόγραμμα μπαστουνάκια και τα κολλάμε εν αλάξ γύρω γύρω και επάνω διακοσμούμε με κροκαν Αιγίνης
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΚΟΣ
Νεότερη Παλαιότερη