ΤΟΥΡΤΑ ΕΔΕΣΣΑ




ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ

1000 γρ γάλα
100 γρ ααλεύρι
50 γρ νισετέ
250 γρ ζάχαρη
4 κροκάδια
200 γρ κρέμα γάλακτοσ ( σε σαντιγύ )
500 γρ κιγέ
200 γρ σοκολάτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλεύρι, ζάχαρη, νισεστέ κροκάδια ανακατεύουμε/ με λίγο κρύο γάλα το υπόλοιπο το βάζουμε να βράσει.Μόλις βράσει το ρίχνουμε σιγά-σιγά στα προηγούμενα υλικά και ανακατεύουμε επάνω στην φωτιά αφού αρχίσει να ξεκολάει απο τα τοιχόματα κατεβάζουμε και ρίχνουμε την σοκολάτα ανακατεύοντας εως ότου λυώσει η σοκολάτα μόλις κρυώσει η κρέμα αφρατεύουμε με την σαντιγύ
ΜΕΙΓΜΑ ΦΡΟΥΤΩΝ ΣΕ ΚΟΜΠΟΣΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ
200 γρ φράουλα
200 γρ βαατόμουρα
200 γρ κεράσια γαλανά
200 γρ κεράσια τραγανά
500 γρ σιροπι 30 γράδα
50 γρ λικερ τσέρυ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Σε ενα μπώλ βάζουμε όλα τα φρούτα τα περιχύνουμε με το σιρόπι που έχουμε βράσει βάζουμε και το τσέρυ το αφίνουμε να κρυώσει περίπου 2 ώρες και στραγγίζουμε καλά τα φρούτα
ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ
Σε ένα στρογγυλό τσέρκι βάζουμε ολόγυρα σαβαγιάρ και ΄ενα πάτο πατεσπάνι που το σιροπιάζουμε με το σιρόπι που στραγγίσαμε τα φρούτα και βάζουμε ως τη μέση κρέμα σοκολάτας τοποθετούμε το ΄δεύτερο πάτο σιροπιασμένο βάζουμε την κρέμα και τελειώνουμε αραδιάζοντας τα φρούτα και γαρνίρουμε με οδοντωτό κορνέ με κιγέ γύρω-γύρω
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΚΟΣ



Νεότερη Παλαιότερη