ΚΑΤΑΙΦΙ ΤΥΛΙΧΤΟ Κ ΦΩΛΙΕΣ

Εμείς οι Ελληνες αν και  είμαστε δεκτικοί στις νέες γεύσεις,
όμως παραμένουμε  πιστοί στίς παραδόσεις μας.
Ετσι όλοι στα σπίτια μας τις παραμονές των χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς, παρασκεύαζουμε σιροπιαστά γλυκά














ΥΛΙΚΑ
500 γρ καταίφι
250 γρ καρύδι χοντροκομμένο
λίγη καανέλλα
100 γρ τριμμένη φρυγανιά
250 γρ φρέσκο βούτυρο
ΥΛΙΚΑ (για σιρόπι )
800 γρ ζάχαρη
200 γρ γλυκόζη
1/2 λεμόνι
750 γρ νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε το καταίφι να γίνει σαν μετάξι παίρνουμε τούφες ανάλογα το μέγεθος που θέλουμε βάζουμε στην άκρη γέμιση το τυλίγουμε και το τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί τις φωλίες τις βάζουμε στην παλάμη στρίβουμε το καταίφι δημιουργώντας τρύπα στη μέση όπου τοποθετούμετην γέμισηπ ρίχνουμε όλο το βούτυρο ζεστό. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά
Μόλις ψηθεί στραγγίζουμε το περίσσιο βούτυρο.
Σιροπιάζουμε κρύο κατααίφι χλιαρό σιρόπι
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΚΟΣ
















ΥΛΙΚΑ
Νεότερη Παλαιότερη