ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ



















ΥΛΙΚΑ
260 γρ αμύγδαλο ψιλοκομμένο
260 γρ ζάχαρη άχνη
10 αυγά χωρισμένα
160 γρ αλεύρι μαλακό
30 γρ νερό  λίγη κανέλλα 100 γρ βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο πάτο ενός ταψιού απλώνουμε ζύμη πάστας φλώρα σε πάχος ενός πόντου μισοψήνουμε στους 200 βαθμούς.Στη συνέχεια χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα προσθέτουμε τα κροκάδια χτυπώντας μεταα ανακατεύουμε τα υπολοιπα υλικά με την μαρέγκα  απλώνουμε πάνω στην μισοψημένη ζύμη το μείγμα σε πάχος 3 εκατοστά βάζουμεαπό πάνω 5-6 φύλλα κρούστας κόβουμε τρίγωνα κομματια βουτυρώνουμε και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 45 λεπτά σιροπιάζουμ μολις βγεί απο τον φούρνο με ζεστό σιρόπι που το κάνουμε με 800 γρ ζάχαρη 200 γρ γλυκόζη 1/2 λεμόνι και 500 γρ νερό μόλις κρυώσει το γλυκό το στραγγίζουμε
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΚΟΣ

Νεότερη Παλαιότερη