ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΟΥ


    υ













ΥΛΙΚΑ (Για Βασιλόπιττα 1000 γρ )
650 γρ αλεύρι τσουρεκιού
200 γρ ζάχαρη
150 γρ φρέσκο βούτυρο
100 γρ γάλα 40 γρ μαγιά
λίγο αλάτι 4 αυγά
τρίμμα απο ενα πορτοκάλι
Σημ (ανάλογα με τα υγρά κανονίζουμε το αλεύρι )

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεστένουμε το γάλαα και διαλύουμε την μαγιά.Σε μια λεκάνη σπάμε τα αυγά ρίχνουμε την ζάχαρη το ξύσμα ώσπου να λιώσει η ζάχαρη  ρίχνουμε το γάλα και το αλεύρι καιι ζυμώνουμε ρίχνουμε σιγά σιγά το βούτυρο συνεχίζουμε το ζύμωμα εωσ ότου αποροφηθεί όλο το βούτυρο το σκεπάζουμε και το αφίνουμε σε ζεστό μέρος περίπου 3 ώρες να ανέβη πατώντασ καθε λίγο
Μετά πλάθουμε την πίττα και υην βάζουμε να ξαναφουσκώσει .Οταν γίνει την αλοίφουμε με αυγό την διακοσμούμε και την ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Κ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΚΟΣ                                                                   
                                                                    















Νεότερη Παλαιότερη