Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016

ΔΙΠΛΕΣ _ΞΕΡΟΥΗΓΑΝΑ




















ΥΛΙΚΑ (για τη ζύμη )
1000 γρ αλεύρι σκληρό
100 γρ τσίπουρο γράπα
150 γρ νερό η χυμό πορτοκαλιού
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1000 ΓΡ Ζάχαρη
500 γρ νερό
250 γρ μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά να γίνει ένα σκληρό ζυμάρι το χωρίζουμε 6 κομμάτια και ενα ενα τα ανοιγουμε σε λεπτό φύλλο  κόβουμε σε μακρόστενες λουρίδες τις τυλίγουμε στά δύο δάκτυλα και με ενα πιρούνι τα τοποθετούμε σε καφτό λάδι οταν ξανθίνει απο την μια μεριά το γυρνάμε στην άλλη
Στη συνεχεια τα βουτάμε στο χλιαρό σιρόπι για να μελώσουν αν θέλουμε ρίχνουμε από πάνω λίγο ψημένο σουσάμι
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΚΟΣ