ΜΙΑ ΛΕΥΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

ΠΑΓΩΜΕΝΟ  ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΤΥΡΙΙ ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ
ΚΑΙ ΦΡΑΜΠΟΥΑΖ

















ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ ΜΠΙΣΚΟΥΙ ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ Κ ΦΡΑΜΠΟΥΑΖ )
250 γρ πάστα αμυγδάλου 50 γρ πάστα φυστίκι Αιγίνης
5 αυγά 50 γρ αλεύρι 5 γρ μπεικιν 75 γρ λιωμένο βούτυρο λιγο φραμπουάζ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε ελαφρώς τισ 2 πάστες και τις αφρατεύουμε προσθέτοντας τα αυγά ένα-ένα μετά προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν τελος το βούτυρο.Απλώνουμε το μίγμα σε τσέρκι και σκορπάμετρίμματα φραμπουάζ ψήνουμε στους 180 βαθμούς μεχρι να ροδίσει.

ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ ΚΟΥΛΙ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΦΡΑΜΠΟΥΑΑΖ )
500 γρ κατεψυγμένο φραμπουάζ 200 γρ σιρόπι
18 γρ φύλλα ζελατίνας  20 γρ ποτό φραμπουάζ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε το σιρόπι με την ζελατίνα που εχουμε λιώσει  ρίχνουμε και το ποτό.Μόλις ξεπάγώσουν τα φραμπουάζ τα ανακατεύουμε με το μίγμα.γεμίζουμε μικρά χαμηλά τσέρκια και τα βάζουμε στην κατάψυκη
_____________________________________________________________________________________
ΥΛΙΚΑ ( ΓΙΑ ΣΟΥΦΛΕ ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ )
500 γρ μασκαρπόνε 150 γρ μέλι
8 γρ ζελατίνα μαλακωμένη 20 γρ χυμό λεμονιού
Ξύσμα απο 1 λεμόνι 500 γρ σαντιγύ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε το χυμό με το μέλι προσθέτουμε την λιωμένη ζελατίνα μαζί με το ξύσμα και τα ανακατεύουμε όλα με το τυρί μασκαρπόνε στο τέλος προσθέτουμε την σαντιγύ και αμέσως το στρώνουμε .
ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ
Σε ενα τσέρκι βάζουμε μια βάση μπισκουί στρώνουμε ωσ τη μέση σουφλε τοποθετούμε το κούλι και γεμίζουμε μέχρι επάνω με σουφλέ ααφίνουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες.Στη συνέχεια ξεφορμάρουμε στρώνουμε επάνω λίγη σαντιγύ και διακοσμουμε με φραμπουάζ
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΚΟΣ


Νεότερη Παλαιότερη