ΙΣΛΙΙ ΚΑΑΠΠΑΔΟΚΙΑΣ



















ΥΛΙΚΑ ( Για την ζύμη )
ΠΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
350 γρ μαργαρίνη και αραβοστέλαιο μισό -μισό
200 γρ σταχτόνερο
2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
600 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
200 γρ  καρύδια χοντροκομμένα
λίγη ζάχααρη, λίγη κανέλλα
λίγο μοσχοκάρυδο και πολύ λίγο γαρύφαλλο
_____________________________________________________________________________________

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙΙ
750 γρ ζάχαρη
350 γρ νερό  1/2 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε πρώτα όλα τα υγρά ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε απαλά η ζύμη μας γίνεται μαλακή και εύπλαστη . Απο την ζύμη αυτήν παίρνουμε μικρές ποσότητες τις πλατένουμε στην παλάμη και βάζουμε 1 κ.γ γέμιση, κλείνουμε σε σχήμα τρίγωνο και τα τοποθετούμε ανάποδασε λαμαρίνα στη συνέχεια τα κεντάμε με ειιδικό στιμπιδάκι τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν τέλος βουταμε τα κρύα ισλί σε καυτό σιρόπι και τα βγάζουμε αμέσως σε σιρμάτινο τελάρο
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΚΟΣ



Νεότερη Παλαιότερη