ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΜΕ ΚΑΤΑΑΙΦΙ



















ΥΛΙΚΑ (Για την κρέμα )
2000 γρ γάλα
350 γρ ζάχαρη 250 γρ σιμιγδάλι ψιλό
50 γρ φρέσκο βούτυρο 
5 αυγά λίγη βανίλια
ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΩΣΙΜΟ 
500 γρ καταίφι 250 γρ φρέσκο βούτυρο
 ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ 
800 γρ ζάχαρη  100 γρ γλυκόζη 
300 γρ νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Βράζουμε΄ την κρέμα αναμειγνύοντας ολα  τα υλικάκαι ρίχνοντας το γάλα βρασμένο  στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και την βανίλια.Στρώνουμε το μισό καταίφι περιχύνουμε το μισό βούτυρο 
απλώνουμε την κρέμα κρύα τελειώνουμε τστώσιμο με το άλλο μισό καταίφι και το βούτυρο το χαράζουμε σε κομμάτια ψήνουμε στους 200 βαθμούς για45 λεπτά σιροπιαζουμε ζεστό καταίφι χλιαρό σιρόπι γαρνίρουμε με φυστίκι Αιγίνης
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΚΟΣ
  1.  
Νεότερη Παλαιότερη